Netfolk: népművészet, hagyományok

Netfolk: népművészet, hagyományok

VARÁZSERDŐ – Kiállítás és óriástársasjáték

2014. szeptember 20. - netfolk

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum immár évek óta időről –időre látványos interaktív kiállítással szórakoztatja a gyerekeket. A Varázserdő című kiállítást örömmel fogadhatják azok, akik már kipróbálták  magukat ebben a műfajban,  de azok is, akik  még nem találkoztak hasonlóval.

 plakat.jpg

A Varázserdőben bármi megtörténhet – és nagyon sok érdekes és izgalmas dolog meg is történik. A kiállításba lépve egy óriásgombákkal teli Varázserdőben kerülünk, ahol megismerkedünk az erdő lakóival, és belecsöppenünk a mesebeli kalandba.

03 meghökkentő találkozások.jpg

 

 

 vara.jpg

A múzeum szinte egész területén színes varázsgömböket követve a Százalakú Varázsló nyomába ered a látogató – ez jó alkalom a többi kiállításba belepillantani is.

Belépéskor egy játéklapot kapunk, melyen fejtörőket oldhatunk meg – ebben segít a múzeumban található sok tabló és egyéb információs anyag. A múzeum szinte teljes területén végigfutó kiállítás és óriástársasjáték bőséges felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat. Az indirekt tanulás egyik kiváló példája!  Nemcsak a nebulók, a szülők is jó pár érdekes dolgot megismernek, mire a család legyőzi a Százalakú Varázslót.

 

A kiállításon végigkövetjük a Varázslót, aki  azért százarcú, mert bármilyen képet magára tud ölteni. Kővé, varanggyá, harmatcseppé  is képes változni. Neki ez nem kihívás, de azért túl lehet járni az eszén!

 Az óriásgombák között kalandozva ugyanis feltárulnak a titkok, megismerkedünk az erdő lakóival: a Kegyetlennel, a Magányossal, a Takarítóval, a Meghökkentővel, és megfigyelhetjük a Sziporkázót és a Világítót is.

04 váratlan álom.jpg

A feladványok megfejtéséhez kell többek között fortély, éles szem ( szerencsére kapunk egy nagyítót a kiállítás idejére) és biztos fül, így nyakon csíphetjük a varázslót.

 

mehecskes.jpgdino.jpg

 

S ha ez sikerül, átvehetjük megérdemelt jutalmunkat.

 jut.jpg

 

A Varázserdő – Kövesd a titokzatos gömböket! című kiállítás és óriástársasjáték 2014. november 2-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. Mivel a Varázserdő számos kiállításon átvezet, értelemszerűen belépőjegyünkkel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítását megnézhetjük.

 Tánczos Erzsébet beszámolója

 

A bejegyzés trackback címe:

https://netfolk.blog.hu/api/trackback/id/tr876715273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása